niedziela, 17 września 2017

Amaderm Krem Nawilżająco-Regenerujący / Amaderm Krem Nawilżający / Amaderm Krem Regenerująco-Złuszczający


Witajcie!
W poprzednim poście mogliście przeczytać recenzję Balsamu Nawilżającego Amaderm
 (Ci, którzy jeszcze nie zerknęli na post - odsyłam tutaj ) a w dzisiejszym poście chciałabym przedstawić Wam kolejne kosmetyki, które testuję z portalem Sukces jest kobietą.
Są to trzy kremy, które polecane są dla osób, które mają problemy z przesuszoną, wrażliwą czy szorstką skórą.  Ale po kolei....




Pierwszy z nich to Amaderm Krem regenerująco - złuszczający, polecany jest do pielęgnacji bardzo suchej, szorstkiej skóry stóp, z nadmiernym rogowaceniem
 lub pękaniem.
Bardzo ucieszyłam się, kiedy znalazłam go w przesyłce, bo odkąd pamiętam (a zaczęło się po drugiej ciąży) mam problem z bardzo suchą skórą na piętach, a co za tym idzie również z nieprzyjemnym pękaniem skóry. Fakt, zdarzało mi się niejednokrotnie zapominać o smarowaniu stóp ( i tu się bije mocno w pierś...), ale także kosmetyki, które miałam w swojej kosmetyczce i były polecane do pielęgnacji stóp nie spełniały moich oczekiwań, bo nieraz zdarzało się, że musiałam zbyt długo czekać aż wnikną w głąb skóry, inne natomiast pozostawiały nieprzyjemne uczucie lepkości na stopach. 

Krem Amaderm miałam już okazję poznać z jednego pudełka BeGlossy, i dodatkowo napiszę Wam, że krem ten dostał uznanie konsumentek i otrzymał główną nagrodę GLOSSY PRODUKT 2016 w kategorii PIELĘGNACJA STÓP. 

Amaderm Krem regenerująco - złuszczający posiada unikalną kompozycję specjalnie dobranych składników a są to:
-Urea - zawarty w produkcie w stężeniu 30% wykazuje działanie złuszczające i skutecznie redukuje pogrubiony naskórek, zapobiega jego narastaniu.
- Allantoin - przeciwdziała nadmiernej utracie wody i pobudza regenerację naskórka, dzięki czemu zmiękcza skórę, koi podrażnione miejsca
- Pathenol - posiada działanie łagodzące i regenerujące, wpływa na poprawę bariery lipidowej naskórka
-Tocopherol - wykazuje działanie nawilżające, ochronne, łagodzi podrażnienia spowodowane czynnikami zewnętrznymi, zwiększa elastyczność skóry.

 Krem ten bardzo dobrze się sprawdza na mych stopach. Używam go zawsze po kąpieli wodnej stóp, dodatkowo po potraktowaniu ich pumeksem, następnie na osuszone stopy wcieram grubszą warstwę kremu aż do wchłonięcia. Kremik ten ma delikatną, kremową konsystencję, bardzo dobrze się rozprowadza po skórze i bardzo szybko się wchłania,
 nie pozostawiając uczucia lepkości.
Pomimo, że ma tylko 50ml to jest bardzo wydajny. Jeśli chodzi o zapach to jest on pozbawiony nuty zapachowej (tutaj akurat to mi nie przeszkadza....), dzięki temu ogranicza możliwość pojawienia się alergii lub podrażnienia.
Krem ten znacznie poprawił nawilżenie moich stóp i pięt a co za tym idzie zmniejsza skłonność do ich pękania. Z każdą aplikacją kremu skóra na stopach staje się coraz bardziej miękka i wygładzona.


Amaderm Krem nawilżająco - regenerujący, polecany jest do pielęgnacji skóry suchej, szorstkiej z tendencją do łuszczenia. Szczególnie do stosowania w miejsca najbardziej narażone na przesuszenie, tj. dłoniach, łokciach i kolanach.

W swoim składzie zawiera m.in. 
-Urea- substancja naturalnie występująca w skórze, tzw. NMF (Natural Moisturizing Factor), aktywnie wspomagająca wiązanie wody w skórze, dzięki czemu zapewnia długotrwałe nawilżenie i redukuje uczucie napięcia.
-Panthenol - wnikając w głębsze warstwy naskórka, działa nawilżająco i regenerująco na podrażnioną skórę, sprawia, że staje się sprężysta i elastyczna
-Sodium lactate - naturalny czynnik nawilżający, utrzymujący odpowiedni poziom wilgoci skóry
-Linum usitatissimum seed oil - łuszczącą się i suchą skórę chroni przed utratą wilgoci, regeneruje naskórek i ogranicza ogniska zapalne.

Krem ten zawiera 15% mocznika i zalecany jest przy atopowym zapaleniu skóry i łuszczycy.
Ja na szczęście nie zmagam się z tym problemem, ale krem ten pomógł mi w odzyskaniu nawilżenia na łokciach. Lekka, bezzapachowa konsystencja szybko wnika w głąb skóry.
Myślę, że krem ten będzie idealny na nadchodzącą zimę, kiedy to moje dłonie będą narażone na nieprzyjemne czynniki pogodowe.


Amaderm Krem Nawilżający jest produktem przeznaczonym do codziennego stosowania w celu ochrony skóry suchej lub do stosowania w przebiegu różnego rodzaju terapii i zabiegów powodujących wysuszenie i podrażnienie skóry twarzy. Dzięki zawartości substancji nawilżających, łagodzących podrażnienia preparat doskonale nawilża skórę, wygładza ją oraz przywraca miękkość.

Zawiera m.in.:
-Urea - wykazuje działanie nawilżające, zwiększa wiązanie wody w strukturach keratynowych oraz w strukturach cementu międzykomórkowego, umożliwia przenikanie składników aktywnych do głębszych warstw skóry
-Allantoin - zapobiega nadmiernej utracie wody i pobudza regenerację naskórka, dzięki czemu zmniejsza zaczerwienienia i łagodzi podrażnienia, chroni przed czynnikami zewnętrznymi.
- Linum usitatissimum seed oil - zawiera ponad 80% trójglicerydów głównie kwasu linolowego, linolenowego, pobudza procesy regeneracji skóry właściwej i naskórka, skutecznie poprawia kondycję skóry.
-Theobroma cacao seed butter - łagodzi podrażnienia spowodowane czynnikami zewnętrznymi, zwiększa elastyczność skóry.

Amaderm Krem Nawilżający  stosowany regularnie sprawia, że skóra twarzy staje się głęboko i długotrwale nawilżona a utrzymujący się na skórze delikatny natłuszczający film dodatkowo chroni ją i łagodzi odczucia subiektywne, tj. pieczenie, wzmożone napięcie.
Zawiera naturalny składnik mocznik 5%

Krem ten nawilżył i ukoił skórę mej twarzy po słonecznych kąpielach, po minionym lecie. 
Delikatnie natłuszczał i sprawiał, że uczucie wysuszenia twarzy słońcem znikało.
Dzięki kremowej konsystencji rozprowadzał się bardzo łatwo i szybko wnikał w skórę,
nie pozostawiając tłustego filmu, dodatkowo łagodził po słoneczne podrażnienia.
Krem ten również polecany jest jako ochrona przed zimnem i niekorzystnymi warunkami pogodowymi, więc idealnie sprawdzi się na nadchodzące dni.

Wszystkie trzy kremy mają u mnie dużego plusa za szybkie wnikanie w skórę, za brak uczucia lepkości, za intensywne nawilżanie, jedynie zapach mógłby być nieco inny, bo te przypominają mi zapachy kosmetyków dla dzieci z panthenolem. 

Wszystkie opisane wyżej kremy zakupić można w niemal każdej aptece. 
Są to produkty polecane przez dermatologów.

Każdy z tych kremów ma pojemność 50ml i na ich zużycie po otwarciu tubki
 mamy 12 miesięcy. 






 Dużym zaskoczeniem było otrzymanie tajemniczych, okrągłych pojemniczków z płynem. 
Jak się okazało, były to chusteczki nawilżające, które po naciśnięciu wieczka ,,wyskakiwała'' zwinięta w rulonik nawilżona owym płynem chusteczka, o przyjemnym kwiatowym zapachu. 
Pierwszy raz spotykam się z takim ciekawym opakowaniem. Według mnie to świetny gadżet, który bez problemu zmieścimy nie tylko w torebce ale i nawet w kieszeni.

Znacie któryś z tych produktów?


 



czwartek, 14 września 2017

Amaderm Balsam Nawilżający



Witajcie!
Wracam do Was i do ''blogowego świata'', po niemal dwu miesięcznej przerwie, która spowodowana była remontem domu oraz przeprowadzką. Choć remont pochłonął mnie bez reszty, to w między czasie testowałam różne kosmetyki, których recenzje pojawią się na blogu już niebawem.
W dzisiejszym poście chciałabym przedstawić Wam jeden z produktów, który testuję dzięki portalowi Sukces jest kobietą 

 Jest to Balsam nawilżający marki Amaderm, który polecany jest dla przesuszonej, szorstkiej, wrażliwej i podrażnionej skóry całego ciała.
Produkty dermatologiczne Amaderm zostały stworzone przez Zakład Farmaceutyczny AMARA jako produkty przeznaczone dla skóry wymagającej, wrażliwej, alergicznej.



Balsam ten zawiera w swoim składzie m.in. :
Urea- która aktywnie wspomaga wiązanie wody w skórze, dzięki czemu zapewnia długotrwałe nawilżenie i redukuje uczucie napięcia, ułatwia przenikanie składników aktywnych do głębszych warstw skóry

Sodium lactate - utrzymuje odpowiedni poziom wilgoci skóry, reguluje odnowę komórkową

Tocopherol - pomaga w zachowaniu młodego wyglądu skóry, zwiększa jej elastyczność, działa ochronnie oraz łagodzi podrażnienia

Panthenol - wnikając w głębsze warstwy naskórka, działa łagodząco i regenerująco na podrażnioną skórę, sprawia, że staje się sprężysta i elastyczna.

Zakupimy go w niemal każdej aptece.


Balsam nawilżający Amaderm zakupimy w kartonowym opakowaniu, na którym przeczytamy wszystkie niezbędne informacje o produkcie, dodatkowo wewnątrz znajdziemy jeszcze ulotkę informacyjną. W środku opakowania znajdziemy dużą, miękką tubę z balsamem, o pojemności 200ml. Grafika na obu opakowaniach jest typowa dla aptecznych kosmetyków, jest jasna i czytelna. Zamykanie tuby to typowy ,,klik'', a na zużycie balsamu po jego otwarciu mamy aż 12 miesięcy. 
Kolor balsamu jest biały, konsystencja jest lekka i kremowa, która rozprowadza się po ciele łatwo i bardzo szybko wnika w skórę. Kosmetyk ten jest bardzo wydajny. 
 Jeśli chodzi o zapach to jak dla mnie jest zbyt delikatny. Zresztą ten balsam jak i pozostałe kosmetyki marki Amaderm nie zawierają substancji zapachowych, barwników, fenyloetanolu oraz parabenów. Polecany jest przez dermatologów.
 Producent zaleca stosowanie balsamu raz lub dwa razy dziennie, nakładając cienką warstwę na oczyszczoną i osuszoną skórę ciała. Rozprowadzać balsam kolistymi ruchami, delikatnie masować aż do całkowitego wchłonięcia. 
Balsamu tego używam już od kilku tygodni i jestem nim pozytywnie zaskoczona.
 Po pierwsze bardzo szybko się wchłania, nie pozostawiając po sobie tłustej warstwy.
Skóra po nim staje się nawilżona, wygładzona i gładka w dotyku. 
Po drugie łagodzi podrażnienia, zmiękcza suchy naskórek i delikatnie go natłuszcza.
 Balsam ten będzie idealny dla osób, które borykają się z problemem bardzo przesuszonej czy podrażnionej skóry. 


Skład:
Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Isopropyl Myristate, Sorbitan Stearate, Sodium Lactate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Sorbitol, Dimethicone, Polysorbate 60, Urea, Panthenol, Lactic Acid, Theobroma Cacao Seed Butter, Silica, Tocopherol, Cetearyl Alcohol, Xanthan Gum, Glyceryl Stearate, Allantoin, Parfum, Potassium Sorbate.


Znacie kosmetyki Amaderm? Jakie macie o nich zdanie?







wtorek, 8 sierpnia 2017

Cosnature Naturalna regenerująca odżywka do włosów z awokado i migdałami


Witajcie!
W poprzednim poście mogliście przeczytać o Naturalnym odżywczym maśle do ciała z masłem shea i tonką marki Cosnature. Jest to kosmetyk, który w pełni spełnia moje oczekiwania (jego recenzję przeczytacie tutaj ) W dzisiejszym wpisie chciałabym przedstawić Wam kolejny naturalny produkt z oferty niemieckiej firmy Cosnature. Jest to Naturalna regenerująca odżywka do włosów z awokado i migdałami. A jak się spisuje na mych włosach, przeczytacie poniżej, zapraszam....





Naturalna odżywka regenerująca zawiera starannie wyselekcjonowane składniki zapewniające skuteczną regenerację delikatnych, suchych, zniszczonych i farbowanych włosów. Zawiera efektywną formułę hydrolizatu protein ze słodkich migdałów i hydrolizatu protein pszenicy która wzmacnia strukturę włosa od nasady aż po końce dzięki czemu są bardziej elastyczne, nie łamią się.  Ułatwia rozczesywanie włosów oraz nadaje im wyjątkowy połysk.  Przeznaczona jest do pielęgnacji każdego rodzaju włosów. Szczególnie zaś polecana do włosów zniszczonych i farbowanych.  
Potrójny kompleks olejów: arganowego, ze słodkich migdałów i awokado wspaniale odżywia włosy, nawilża i przywraca im elastyczność.  Nadaje im naturalną siłę i blask.  Chroni również przed szkodliwym działaniem warunków zewnętrznych, oraz zapewnia dobrze układające się, zdrowe i pełne blasku włosy.

 - naturalny zapach
- bez parabenów,
- bez glikolu,
- bez sztucznych barwników
- bez silikonu
- bez Phenoxyethanolu
- bez PEG i SLS
- bez składników GMO
- fizjologiczne pH
- hypoalergiczny


 Opakowanie odżywki to plastikowa tuba z ciekawą grafiką, nawiązującą do składu kosmetyku, o pojemności 200ml. Czas na jej zużycie po otwarciu mamy 12 miesięcy. 
Zamykanie opakowania to typowy ,,klik". Zapach odżywki jest całkowicie naturalny, nie chemiczny, to połączenie zapachu zielonego awokado ze słodkością migdałów.
Konsystencja jak dla mnie jest idealna, jest lekko gęsta, która nie spływa z dłoni, dzięki temu kosmetyk nie ''ucieknie'' nam między palcami... Odżywka według mnie jest wydajna, bo na jedną aplikację kosmetyku na me włosy (a mam obecnie włosy do ramion) wystarczy mi nałożenie jej w wielkości orzecha włoskiego. Producent zaleca stosować odżywkę po każdym myciu włosów. Rozprowadzić ją na wilgotnych, umytych włosach i pozostawić na ok.2-3 minuty, po czym dokładnie spłukać ją ciepłą wodą, dobrze się spłukuje, pozostawiając na włosach przyjemny zapach.
Odżywka ta dobroczynnie działa na me niesforne włosy. Po niej stają się nawilżone, z łatwością mogę je rozczesać, są dociążone, nie elektryzują się i są miłe w dotyku. A co najważniejsze z każdym jej użyciem włosy stają się co raz bardziej mocniejsze i mniej wypadają :-) 

W celu uzyskania jeszcze lepszych efektów producent zaleca zastosowanie Cosnature Naturalny regenerujący szampon do włosów z awokado i migdałami.





Ten, jak i pozostałe naturalne kosmetyki niemieckiej marki Cosnature kupicie  we wszystkich drogeriach Hebe, drogeriach Natura oraz w dużych aptekach (DOZ, Cefarm), a także w sklepach Eko.

cena około 19,99zł / 200ml






poniedziałek, 7 sierpnia 2017

Naturalne odżywcze masło do ciała z masłem shea i tonką Cosnature



Witajcie.
Dzisiejszym bohaterem postu będzie Naturalne odżywcze masło do ciała z masłem shea i tonką niemieckiej marki Cosnature. Jest to moje pierwsze spotkanie z tą marką. Firma ta ma w swojej ofercie wysokiej jakości niemieckie kosmetyki naturalne, które przyjemnie pachną owocami, o wysoce innowacyjnych recepturach dla wymagających klientów, także dla Wegan, dodam, że produkty tej marki nie są w żaden sposób testowane na zwierzętach i posiadają ekologiczny certyfikat Natrue.Wiele z produktów Cosnature otrzymało w testach Fundacji Warentest i Oko-Test, znaki ''bardzo dobre'' i ''dobre''.
Zapraszam zatem na recenzję...





Naturalne odżywcze masło do ciała z masłem shea i tonką  
Wspaniałe bogate masło zawiera ekstrakt z fasoli tonka, masło shea i olejek migdałowy.
Dzięki cennym składnikom zapewnia długotrwałe i intensywne nawilżenie.

Polecany jest do codziennego stosowania po kąpieli.

Odpowiednie do wszystkich typów skóry.
Produkt przebadany dermatologicznie wolny od syntetycznych substancji zapachowych, barwników i konserwantów.

Zalety kosmetyku:
-naturalny zapach
- bez parabenów,
- bez glikolu,
- bez sztucznych barwników
- bez silikonu
- bez Phenoxyethanolu
- bez PEG i SLS
- bez składników GMO
- fizjologiczne pH
- hypoalergiczne


Naturalne odżywcze masło do ciała Cosnature otrzymujemy w zakręcanym, plastikowym słoiczku, o pojemności 200ml. Dodatkowym zabezpieczeniem masła jest sreberko, to dodatkowy plus dla kosmetyku - zabezpiecza przed ,,wścibskimi'' paluchami innych osób. Czas na jego zużycie po otwarciu mamy 12 miesięcy. Jak tylko otworzymy opakowanie, momentalnie poczujemy wspaniały zapach kosmetyku. Mój nos wyczuwa w nim cytrusowo - migdałowe aromaty. Jedno jest pewne zapach jest świeży i otulający.
  Konsystencja masła według mnie jest bardzo dobra, jest lekko gęstawa lecz doskonale rozprowadza się po skórze. Masła do ciała mają to do siebie, że musimy nieco więcej czasu poświęcić na wsmarowanie go w nasze ciało ale aplikacja tego kosmetyku to sama przyjemność, która zwieńcza codzienny rytuał kąpieli / prysznica. Wystarczy okrężnymi ruchami wmasować masło w skórę całego ciała.
Masła tego używam już od ponad dwóch tygodni
 i z każdym dniem moja skóra staje się coraz bardziej nawilżona i odżywiona,
 a przy tym tak pięknie pachnąca. Uwielbiam jak w kosmetykach jest masło shea, które dobroczynnie działa na moją skórę, nawilża i odżywia oraz delikatnie natłuszcza. Tak jest i w tym przypadku, dodatkowo zawarte w kosmetyku masło kakaowe, olej ze słodkich migdałów oraz ekstrakt z fasoli tonka dają maksymalne nawilżenie i ukojenie suchej skórze. Przyśpieszają jej regenerację.
Ja pokochałam ten produkt od pierwszego wsmarowania go w skórę....


Kosmetyk ten dostępny jest we wszystkich Drogeriach Hebe, drogeriach Natura, dużych aptekach m.in. DOZ, Cefarm oraz w sklepach Eko.


Znacie już to masełko do ciała?





piątek, 21 lipca 2017

BeGlossy ''My Way'" / Prezentacja


Witajcie!
Jak Wam mijają wakacje?  Bo u mnie bardzo pracowicie...W dzisiejszym poście zapraszam Was na krótką prezentację kosmetycznego box'u BeGlossy o nazwie ''My Way''. Jak widzicie kosmetyki zostały zapakowane w uroczą, różową kosmetyczkę, którą możemy zabrać ze sobą na wakacyjne wojaże i nie tylko....wszystkie produkty mam po raz pierwszy, więc jestem ich bardzo ciekawa. 


Płyn Micelarny BIOLAVEN ORGANIC 
(produkt pełnowymiarowy) cena 16.79/200ml
Oczyszczająco-łagodzący płyn micelarny dokładnie pozwala usunąć nawet wodoodporny makijaż twarzy i oczu. Składniki nawilżające i łagodzące zapobiegają wysuszeniu i koją podrażnioną skórę. Olejek eteryczny z lawendy, symbol Prowansji, znany jest ze swoich relaksujących właściwości. Po zastosowaniu skóra pozostaje czysta, świeża i dobrze nawilżona.

Masło do ciała EFEKTIMA - mini wersja 50ml
Shea Miracle masło do ciała - odbudowujące masło do ciała o bogatej zawartości cenionego w kosmetyce masła shea oraz nowatorskiego odkrycia w kosmetologii – płynnego olejku shea. Wzbogacone w olejek z omega 3/6 uznawanego za jeden z najlepszych składników regeneracyjnych. Dzięki wysokojakościowym składnikom preparat pozwala na komfortową i intensywną pielęgnację nawet wyjątkowo wymagającej skóry. Poprawia kondycję naskórka, wzmacniając go i odżywiając. 


Suchy szampon Fresh it Up extra fresh mini wersja 100ml
Suchy szampon got2b extra fresh natychmiastowo oczyszcza i odświeża włosy pozostawiając na nich przyjemny i długotrwały owocowy zapach. Dodatkowo przeciwdziała przetłuszczaniu się włosów i nie pozostawia białych śladów na włosach. 


 Farmona Dermiss 0'5 Oxygen Energizing


produkt pełnowymiarowy  cena 3,99zł/2x5ml
 Maseczka o delikatnej żelowej konsystencji, dostarczy skórze dodatkowej dawki skoncentrowanych składników aktywnych, dotleniając ją i regenerując. Zniweluje oznaki zmęczenia spowodowane szybkim tempem życia i stresem.
EFEKTY DZIAŁANIA
• dostarczy skórze silnych składników dotleniających,
• pobudzi naturalne procesy regeneracji i odnowy,
• zredukuje oznaki zmęczenia i nadreaktywności skóry,
• przywróci skórze zdrowy i promienny wygląd.




NIVEA Creme Oil Pearls 
produkt pełnowymiarowy cena 13,99zł/250ml 
NIVEA® Pielęgnujące perełki w żelu pod prysznic Creme OIL PEARLS Cherry Blossom zawierają drogocenne perełki olejków o rozpieszczającym zmysły kwiatowym zapachu. Kremowa formuła żelu wzbogacona o olejek arganowy zamienia się w aksamitną pianę, która oczyszcza skórę i pozostawia ją gładką i miękką. 


ORGANIQUE Nude Beauty Balm 
produkt pełnowymiarowy cena 69,90zł/30ml
 Wielofunkcyjny krem upiększający polecany dla skóry suchej i normalnej. Łączy działanie kremu nawilżającego i delikatnego podkładu. Odpowiednio dobrany koktajl składników aktywnych zapewnia wielokierunkową i kompleksową pielęgnację skóry. Krem ma subtelny, elegancki zapach, lekką konsystencję, łatwo się rozprowadza i szybko wchłania. Zastosowane pigmenty dostosowują się do karnacji cery, a rozświetlające drobinki rozpromieniają skórę i optycznie niwelują drobne zmarszczki. Krem posiada filtr przeciwsłoneczny SPF 15. 

 Znacie któryś z tych kosmetyków? 






czwartek, 13 lipca 2017

Nivea Care Lekki Krem Przeciwzmarszczkowy


 Witajcie!
Jakiś czas temu otrzymałam z klubu Moja Nivea Lekki Krem Przeciwzmarszczkowy. Marka Nivea jest mi dobrze znana, nieraz ,,gości'' w moim domu. Bardzo dobrze wspominam odżywczą wersję kremu z linii Nivea Care oraz Nivea Soft. Ale nie byłabym sobą, gdybym od razu go nie wypróbowała....Zapraszam Was na recenzję :-)


,, NIVEA Care Lekki Krem Przeciwzmarszczkowy to nowy krem do twarzy przeznaczony do każdego typu cery. Stworzony z myślą o tym, by dzięki cennej Witaminie E oraz Filtrom UV chronić skórę i dbać o utrzymanie jej młodego wyglądu na dłużej, każdego dnia! Formuła kremu dodatkowo zawiera innowacyjne, oczekujące na patent hydrowoski, które błyskawicznie rozpuszczają się po kontakcie ze skórą. Zatopione w lekkim kremie, zapewniają intensywne nawilżenie i odżywienie, bez uczucia lepkości.

-zachowuje młody wygląd cery
-głęboko odżywia
-szybko się wchłania''



Skład:
 Aqua, Glycerin, Ethylhexyl Salicylate, Butyrospermum Parkii Butter, Cetyl Palmitate, Cetyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Dimethicone, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Xanthan Gum, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Polyacrylate, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Trisodium EDTA, Linalool, Geraniol, Limonene, Citronellol, Methyl Benzoate, Parfum 

 Krem Nivea Care Lekki Krem Przeciwzmarszczkowy polecany jest dla osób 25+. Kupimy go w zgrabnym opakowaniu (typowym dla kremów) o pojemności 100 ml oraz 50ml. Standardowe opakowanie dodatkowo ze sreberkiem pod nakrętką, aby zabezpieczyć przed ,,wścibskimi'' paluchami, w ten sposób mamy pewność, że nikt przed nami nie zaglądał do środka opakowania.
Konsystencja kremu jest faktycznie lekka, którą przyjemnie się rozprowadza i w miarę szybko się wchłania, pozostawiając skórę bardzo dobrze nawilżoną i gładką w dotyku.
 Krem ten przeznaczony jest do każdego typu cery, moja bardzo dobrze na niego reaguje. 
Zapach jest typowy dla marki Nivea, choć mi się wydaje, że kompozycja zapachowa jest nieco delikatniejsza. 
Zawarte w nim filtry UV dodatkowo chronią nas przed szkodliwym dla naszej skóry słońcem, tym bardziej teraz podczas lata idealnie się sprawdza. Po kąpielach słonecznych moja skóra na twarzy momentalnie go wchłania.
Nivea Care Krem Przeciwzmarszczkowy ma u mnie dużego plusa za to, że nie pozostawia po sobie uczucia lepkości na skórze. 
 Krem ten nadaje się również pod makijaż, nie roluje się.
A czy faktycznie zmarszczki zostały zmniejszone...? Ciężko jest mi to na razie stwierdzić....
Jak na razie jestem z niego bardzo zadowolona. A po skończonym opakowaniu sięgnę po niego jeszcze nie raz.
 

NIVEA Care Lekki Krem Przeciwzmarszczkowy, cena: 13,99 PLN/ 100 ml

Znacie ten kremik?


piątek, 30 czerwca 2017

Denko maj-czerwiec


Witajcie.
Kolejne dwa miesiące już za nami. Jejciu jak ten czas szybko leci....Jest mnie trochę mniej w blogowej sferze ale to jest spowodowane rozpoczęciem remontu całego domu i użeraniem się z ,,pseudo'' fachowcami... W miarę możliwości zaglądam do Was, może nie komentuję ale patrzę co tam u Was jest ciekawego na blogach. Zatem czas na przegląd zdenkowanych / wykończonych kosmetyków w maju i czerwcu. Ostatnio postanowiłam pozbyć się ponapoczynanych produktów aby zwolnić miejsce dla nowych kosmetyków. Zapraszam na post....


1. Szampon do włosów Gliss Kur Winter Repair - szampon ten miał za zadanie chronić włosy przed niskimi temperaturami i wiatrem oraz gorącym powietrzem suszarki. Dobrze mył i pielęgnował włosy. Jednak wielkiego WOW nie było, ot zwykły, drogeryjny przeciętniak. Na następną zimę na pewno się na niego nie skuszę....
Czy do niego powrócę? Nie

2. Witaminowy szampon do włosów: cytrynowiec chiński - świeżość i blask. Do wszystkich typów włosów. Bardzo polubiłam się z tym szamponem. Świeży zapach, jedyny minus to aby dobrze się pienił włosy musiały być bardzo dobrze zmoczone, ja mycie głowy zawsze powtarzam więc za drugim ,,podejściem'' wytwarzał odpowiednią ilość piany, szampon ten bardzo dobrze oczyszczał włosy, nadawał im miękkość i blask.
Czy do niego powrócę? Tak




3. Pielęgnujący krem do mycia Intensywne Nawilżanie LPM, z masłem shea i akacją, fantastyczny zapach, który umilał mi wieczorne kąpiele. Bardzo dobrze się pienił i mył ciało. Nie wysuszał skóry a delikatnie ją nawilżał i odżywiał.
Więcej o tym produkcie przeczytacie tutaj
Czy do niego powrócę? Tak

4. Delikatny żel pod prysznic LPM Werbena i Cytryna - do tego zapachu robiłam niestety bardzo dużo podejść, jakoś werbena z cytrynowa nutą to nie moje klimaty, mocny, nieco drażniący zapach, raczej nie należy do moich ulubieńców. Żel ten bardzo dobrze się pienił, delikatnie oczyszczał skórę a lekka i łatwa do spłukiwania piana pozostawiała skórę czystą i odświeżoną. 
Czy do niego powrócę? Nie


5. Isana Kremowe mydło w płynie o zapachu mango i pomarańczy - doskonale myje i pielęgnuje dłonie. Fantastyczny zapach mango wprawiał mnie w doskonały nastrój. Mydło to nie wysuszyło ani nie podrażniło delikatnej skóry rąk, sprawiało, że skóra na dłoniach była miękka i gładka.
 Czy do niego powrócę? Tak

6. Ziaja Maziajki Szampon + płyn do mycia o fantastycznym zapachu lodów ciasteczkowo - waniliowych. Szampon ten był kupiony dla mych córek. Jako płyn do mycia spisywał się idealnie ale jako szampon to kiepsko, powodując wysuszenie i plątanie włosów mych dzieci. Wykorzystałyśmy go jako płyn do kąpieli, bo tworzył aksamitną, kremową pianę. Słodki zapach lodów ciasteczkowo - waniliowych pozostawał na skórze bardzo, bardzo długo...
Czy do niego powrócę? Nie




7. Antyperspirant ISAE Go Pure - jako bierdonkowy dezodorant świetnie sobie poradził z niechcianym zapachem potu, delikatny, pudrowy zapach utrzymywał się na ciele dosyć długo, może nie aż 48 godzin ale i tak dawał sobie radę,  nie pozostawiał brzydkich śladów na ubraniach. 
Czy do niego powrócę? Tak

 
 8. Kremowe mleczko do ciała Vaille Cosmetics Kozie mleko z ekstraktem z aloesu i grejpfruta. 500 ml kremowego mleczka starczyło mi na bardzo, bardzo długo (już myślałam, że nie wykończę tej wielkiej butli...). Mleczko w miarę szybko się wchłaniało, pozostawiało skórę nawilżoną i odżywioną, tworząc na skórze delikatny film ochronny. Idealnie sprawdzało się zaraz po kąpieli, kiedy to wchłaniało się w kilka sekund.
Czy do niego powrócę?Nie


 Znacie coś z tych kosmetyków? Jak Wasze kosmetyczne zużycia?